דיאטה אינטנסיבית

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

17/04/2014 | 14:33 | מאת: שלו

היי ד"ר, שמי שלו , בעבר הייתי שמן מאוד . בחנוכה האחרון החלטתי להתחיל לעשות דיאטה על מנת לרדת במשקל , ללא כל ביקורת מצד תזונאית או דיאטנית . עד כה , במשהו כמו ארבעה חודשים , ירדתי 22 קילו . במהלך הדיאטה , הזהירו אותי כי ירידה מהירה מידי במשקל מובילה לשוק של הגוף , המלווה בתופעות לוואי שהיום אני נתקל בהם . השיער בראשי החל לנשור באופן קיצוני למדיי . בכל פעם שאני קם אני חש גם כאבים איומים וכמעט בלתי נסבלים בעצם הזנב , שעוברים אחרי כמה שניות . לפעמים אני חש כאבי ראש וסחרחורות חזקות לכמה שניות . אתמול בלילה ניסיתי להתכופף לישיבה שפופה ושמתי לב שאני לא יכול לקפל את הברך משום שאני חש כאבים איומים , עד עכשיו . בעוד ארבעה חודשים , אני אצטרך להתייצב בלשכת הגיוס לצו ראשון , היום הגורלי ביותר עבורי לשירות העתידי שלי בצבא ההגנה לישראל . יש בי חששות רבות וחרדות מכך שאולי בעיות הבירכיים , הגב , והחולשות שאני מרגיש יפגעו לי בהישגים הרפואיים שלי ויפגעו לי בשירות המועיל אותו אני משתוקק לעשות על הצד הטוב ביותר . כבר קבעתי תור לדיאטנית , אך אני מפחד כי אולי זה מאוחר מידיי . אודה לך אם תגידי לי האם הדיאטה הזו פגעה בי וכל מה שאני חש בה כתוצאה ממנה . ואם כן , מה עליי לעשות . בתודה , ובברכת חג פסח שמח וכשר . שלו כחלון.

הי שלו, אכן דיאטה קיצונית מידי המפחיתה אבות מזון חיונים יכולה להוביל לחסרים תזונתיים המובילים להרגשת חולשה א,ובדן שיער והתופעות שתיארת, יחד עם זאת אני מאוד שמחה לשמוע שהבנת שהדיאטה שעשית אינה נכונה וכבר פנית לדיאטנית , אני בטוחה שבהכוונתה תוך בנית תפריט נכון ומאוזן וייתכן עם תוספים תחזור לבריאותך, ותעבור בהצלחה את יום המיונים לצהל הרבה הצלחה ובריאות טובה סיגל

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה