קפאין

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

08/01/2014 | 13:27 | מאת: רעות

אולגה מקסימה, שלום! האם זה בסדר לקחת לעיתים (פעם ביום נגיד) כדור קפאין? אני לא שותה קפה כי זה עושה לי כאבי קטן לפעמים והרגשה לא נעימה באופן כללי, אבל אני עושה הרבה פעילות גופנית (מדריכת כושר) ולכן לפני העבודה ממש בא לי איזה תמריץ לגוף. וגם שמעתי הרבה פעמים שקפאין עוזר בשריפת שומן. האם זה מזיק? ואם אפשר אז כמה מ"ג עדיף לקנות 50 או 100? תודה מראש על התשובה!

09/01/2014 | 15:46 | מאת: ד"ר אולגה רז

השאלה הראשונה שעולה היא האם גם קפאין לא יעשה לך כאבים? השאלה השניה שעולה היא למה את צריכה תמריץ לפעילות? את עייפה? את תשושה? אולי חסר לך משהו ולאו דווקא קפאין? לגבי שאלתך על שריפת שומן כתוצאה צקפאין, מהמחקרים עולה, שכדי שזה יקרה, הכמויות צריכות להיות גדולות וזה עוזר במיוחד בפעילות מאוד אינטנסיבית ולא כמו בחד"כ. קפאין איננו מצרך שאפשר לקנות לפי רצוננו. אני בכלל לא יודעת באיזו צורה מוכרים אותו וזה בטח דורש רצפט או מסמך רפואי. זה חומר לא תמים ויכול גם לגרום לנזקים. לדעתי, אם את מרגישה עייפות וקשה לך לבצע את העבודה שלך, חשוב לבדוק את הסיבות ולא לבצע המרצה מלאכותית.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה