שלום לך אולגה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

20/12/2013 | 10:16 | מאת: אלונה

אולגה היקרה שלום, יש לי כמה שאלות, בבקשה תעני לכל שאלה בנפרד ובאופן ברור. 1.אילו מוצרי חלב חיוניים לשימוש יום יומי, למרות שיש דעה שמוצרי חלב מזיקים לגוף בגלל הורמונים שמזריקים לפרות. 2.אם אני בן אדם שמוצרי חלב לא עושים לו טוב, וגם קטניות לא עושים לו טוב, במה אני צריכה להשתמש כדי שכל דבר חיוני יום יומי יגיע לגוף שלי. 3.מה את חושבת על תעשיית האוכל בישראל שאינה ולמה לא מפוקחת מספיק למרות מה שאנחנו רואים בתקשורת: א. על עופות שמוחזקים בתנאים קשים ומובלות בתנאים מזעזעים לשחיטה. ב. על הביצים של העופות שהפכו למסרטנות אחרי שעופות הושקו במשקה מסרטן. ג. על הפרות שמזריקים להן הורמונים שיהיו שמנות והן מוזנות מצואה של עופות. ד. על הצמחים שמודברים יותר מדי. תודה רבה לך, אני מצפה לתגובתך בכיליון עיניים אחרי שהרבה זמן אני מקשיבה לרדיו כך שאולי אקבל תשובות דרך שאלות של אנשים אחרים שלא קיבלתי. מחכה לתגובתך. תודה תודה תודה.

23/12/2013 | 17:19 | מאת: ד"ר אולגה רז

אני עונה לך מאוד במפורט: השאלות שלך נרחבות ובחלקן פילוסופיות וזה לא הפורום המתאים לדבר פילוסופיה. בפשטות, אם לא טוב לך לאכול מוצרי חלב וזה עושה לך גזים וכאבי בטן - אל תאכלי אותם. יש היום מוצרים שיכולים להחליף מוצרי חלב, כמו מוצרי סויה בתוספת סידן, חלב ללא לקטוז וגם כדורים שמפרקים את הלקטוז בתוך המזון (לקטזין). את גם יכולה לקחת תוספי סידן עם ויטמין D. החלבון שנמצא במוצרי חלב - את יכולה להחליף בחלבון דג, עוף ובשר וגם ביצים. תהיי בריאה

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה