לא מצליחה לרדת במשקל

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

05/12/2013 | 01:56 | מאת: ענבל

אני בת 27, ילדתי לפני שנה וחצי (לידה ראשונה). בתקופה שלפני ההריון הייתי חולה במונו ולא היה לי תיאבון-ירדתי בתקופה זו 10 קילו בלי שרציתי בכלל, אח"כ התחלתי את ההריון ועם הבחילות שהיו לי ג"כ בקושי אכלתי וירדתי עוד במשקל. באיזשהו שלב באמצע ההריון חזר לי התיאבון והתחלתי לאכול בכמויות, כאילו הגוף שלי ניסה לפצות את עצמו על כל ההרעבה... לא אלאה אתכם עוד בסיפורים, רק אומר שכיום, שנה וחצי לאחר הלידה, אני שוקלת 20 ק"ג יותר ממה שהייתי לפני כל הסיפור של המונו, ולמרות שכיום אני אוכלת כמויות רגילות של אוכל ולא מקצינה לאף כיוון, אני לא מצליחה להרזות... בנוסף לכך אני ממש חלשה ולא מסוגלת כמעט לבצע פעילות גופנית כמו הליכה מהירה, שחייה וכדו... מה יכולות להיות הסיבות לכך? תודה רבה

06/12/2013 | 10:30 | מאת: אביה

ענבל גם אני הייתי ברכבת הרים כזו של ירידה-עליה במשקל (אמנם מסיבות אחרות) ואחרי שניסיתי כמה דברים כדי לרדת, חברה שלחה אותי למקום שנקרא - מכון אברהמסון. שם גומלים אותך מאכילת גלוטן וסוכר לבן שהם אבות ההשמנה (וחיים לא בריאים) . זו לא דיאטה אבל אחרי שיוצאים משם מתחילים לחיוב בריא וגם להוריד במשקל והכגי חשוב לשמור על משקל קבוע בלי מאמץ מיוחד (חוץ מההמנעות מסוכר וגלוטן). מניסיון, זה שווה ניסיון.

08/12/2013 | 15:12 | מאת: ד"ר אולגה רז

ראשית, את לא נותנת אף פרט מדוייק שיכול לעזור בתשובה לשאלתך" גובה, משקל. ייתכן ש-20 ק,ג שהוספת זה בדיוק מה שהיית צריכה להוסיף. לגבי עניין החולשה, המונו משאיר אחריו תסמונת עייפות כרונית שסימניה העיקרים זה עייפות וחוסר אנרגיה ויכול להיות שיש לך את זה. בנוף להריון ולידה וטיפול בילד, זה יכול להתיש את הבן אדם. כדאי שתבדקי ברזל, פריטין, B12, ומצה פולית וויטמין D, כי אם הם חסרים אז זה מוסף לתשישות ואז צריך להוסיף את זה בתוספי תזונה מתאימים. לכי לדיאטנית שתבנה לך תוכנית תזונתית טיפולית שתכלול את כל מה שאת צריכה ותעזור לך להגיע למשקל שאת באמת צריכה להיות בו

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה