טבעונות

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

26/11/2013 | 18:00 | מאת: נורית

מה דעתך על אנשים טבעונים שאוכלים רק ירקות ופרות,אגוזים ושקדים, קטניות בהנבטה. לא לחם ולא אוכל מבושל, לא מוצרי חלב, ביצים ובשר, לא דגים. האם לאורך זמן יהיו להם חסכים? טענתם - שאת החלבונים הם מקבלים מהצומח. האם זה נכון?

28/11/2013 | 16:49 | מאת: ד"ר אולגה רז

האם זה סקרנות כללית או שקשור ישירות אלייך? אם זה קשור אלייך וכך את מתנהגת אז יש סיכון לפתח חסרים. כדאי לעשות בדיקות של B12, ברזל, ויטמין D, סידן, חלבונים, ספירת דם - בכל שנה, כדי למנוע התפתחות חסרים אלה ולהוסיף במידה והחסר הופיע. לא כדאי לשחק עם הבריאות.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה