מה מומלץ

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

20/11/2013 | 10:30 | מאת: רוזמרין

איזה מזונות "פלא" אתם מכירים המסוגלים להוריד כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים? מה מומלץ לאכול או לשתות כדי להמנע מסטטינים בעתיד? אשמח לשמוע הצעות במיוחד מכאלה שניסו והצליחו להורידם ללא תרופות. תודה

24/11/2013 | 15:23 | מאת: ד"ר אולגה רז

הורדת טריגליצרידים דורשת המנעות מוחלטת מסוכרים מכל סוג (עוגות, עוגיות, וופלים, סורבה, שתייה ממותקת ומיצים טבעיים) והמנעות חלקית מפירות המכילים פרוקטוז - בהתאם לגובה של הטריגליצרידים - בין 1-2 פירות ביום. אפשר להוסיף אומגה 3, המינון יקבע בהתאם לרמות הטריגליצרידים בדם. לגבי כולסטרול, המצב יותר מורכב, מאחר ויש אנשים שהכבד שלהם מייצר כולסטרול באופן מוגבר וזה בדרך כלל תורשתי. לצורך הורדת כולסטרול בנסיון להמנע מתרופות, צריך לעשות לך תוכנית אישית לאורך זמן הכוללת מספר סעיפים ואת זה כדאי לעשות בהתייעצות אישית עם דיאטנית במסגרת שתרצי. בינתיים אפשר להגיד שאת זקוקה ל-2-3 כפות שמן זית או קנולה ביום, אפשר בסלט או בבישול. החומר שאפשר להוסיף נקרא פיטוסטרולים והוא בא בדנכול (מעדן חלב ללא תוספת סוכר) או בכדורים של תוספי התזונה שאפשר לקנות בכל בית מרקחת.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה