כדורים כעזרה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

09/11/2013 | 13:34 | מאת: נועה

רציתי לדעת מה הדעה כאן לגבי כדורי הרזיה. אני בתהליך הרזייה כבר כמעט שנה כולל ספורט 3 פעמים בשבוע. קשה לי עדיין עם תחושת רעב שמגיעה לפעמים ולאחרונה גם נתקעתי במשקל למרות שאני מקפידה על התזונה ועל ספורט. ברור לי שעצירה בירידה זה נורמלי אבל זה מתסכל אותי. חברה נתנה לי לנסות את כדורי גרסיניה קמבוג'יה והם עוזרים לי מאוד לתחושת השובע וגם לתחושה הכללית בבטן ולעיכול. לא מצאתי בשום מקום מידע על הכדורים האלה שהוא לא פרסומת ורציתי לדעת אם יש בהם סכנה כלשהי? יש איזו חוות דעת רפואית על הכדורים הספציפים האלה? אני לא מחפשת קיצורי דרך אלא עזרה בתהליך שאני כבר בתוכו, ברור לי שלקיחת כדורים לא באה במקום תזונה נכונה ובריאה ופעילות גופנית. בינתיים הכדורים האלה מאוד עוזרים לי ואני רק חוששת לגבי השפעות שאולי יש להם שאני לא מודעת אליהן. תודה!

10/11/2013 | 18:38 | מאת: ד"ר אולגה רז

כל הכבוד לך.הסיפור שאת מספרת מאוד מרשים ורואים שאת אדם מאוד רציני. הכדורים שאת לוקחת הם מכילים צמח שאכן, במקרים מסויימים, עוזר להגביר תחושת שובע. אם לא מגזימים, אין בספרות עדויות על נזק כלשהו, אם כי, כמו בכל דבר, כולל מזון רגיל, יכולה להיותר רגישות לכדור זה או אחר. אם את מרגישה טוב ולא מגזימה בכמויות, תקחי את הכדורים האלה כעזרה אך לא כטיפול - בדיוק מה שאת עושה.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה