הפחתת ממתיקים מלאכותיים

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

31/05/2013 | 00:18 | מאת: סוכרזית

שלום גלית, לאחרונה קיבלתי הוראה מהדיאטנית שלי לצמצם באופן משמעותי את כמות הממתיקים המלאכותיים שאני צורכת (שללא ספק היתה כמות מוגזמת) כאשר המטרה הסופית היא לא לצרוך אותם בכלל. כרגע מותר לי עד 2 סוכרזית ביום ומעדן 0% אחד ביום (את שאר הקפה/תה אני שותה ללא המתקה בכלל וקשה לי להתרגל לרעיון). האם ישנה המתקה מלאכותית שאינה מזיקה? האם לעיסת מסטיקים ללא סוכר נחשבת צריכת ממתיק מלאכותי? אשמח לקבל טיפים שיעזרו לי בתהליך הגמילה:) המון תודה. נ.ב ידוע לי שאין נזק ב20 קלוריות מכפית סוכר אך אני מעדיפה לוותר

05/06/2013 | 16:42 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך, ישנה המתקה שאינה מזיקה מתחום הממתיקים הלא מלאכותיים. למשל, סטיוויה - צמח ממנו מפיקים ממתיק, נמכר כיום גם בסופרמרקט כנוזל/אבקה. זהו ממתיק שאינו נספג לדם במערכת העיכול כלל. ממתיק לך את המזון/המשקה ויוצא דרך מערכת העיכול החוצה. בהצלחה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה