לא מרזה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

08/05/2013 | 00:13 | מאת: לימור

שלום אני לימור בת 16 . בשנה שעברה שקלתי 53 קילוגרם , איכשהו יצא שעליתי 11 קילוגרם . הייתי מתאמנת בחדר כושר אירובי וכח במשולב וזה לא עזר רק עליתי במשקל. עכשיו הפסקתי להתאמן עקב עליה בעומס בבית הספר , השאלה שלי היא כזאת , אני אוכלת בבית הספר רק סנדוויץ' מלחם שחור ושותה רק מים , חוזרת הביתה ואוכלת חזה עוף עם תפוח אדמה בקבוע כל יום ובערב עוד ארוחה בלי הרבה קלוריות . לא יוצא לי לצאת כל כך מהבית עקב הלימודים. איך ייתכן שאני לא אוכלת כמעט דברים עם הרבה קלוריות ולא יורדת במשקל אפילו לא 100 גרם ? (השגרה הזאת נמשכת כבר כחודשיים)

09/05/2013 | 14:35 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך לימור, אכן מתסכל... כתבת "איכשהו יצא שעליתי 11 קילוגרם". עליה במשקל בד"כ מתרחשת מאחת מ-2 סיבות:א. עלייה בכמות הקלוריות שאת אוכלת ב. ירידה בכמות הפעילות הגופנית, או 2 הסיבות גם יחד. תיתכן גם השמנה על רקע בעיה בתפקוד בלוטת התריס (האחראית על קצב חילוף החומרים בגוף).את זאת ניתן לברר בבבדיקת דם שגרתית.האם ידוע לך מדוע עלית במשקל? האם עשית לאחרונה בדיקות דם במקרה?

09/05/2013 | 14:51 | מאת: לימור

התחלתי לקחת גלולות וניראה לי הגיוני שזו היא הסיבה וגם לא עסקתי בפעילות גופנית כל כך

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה