חילוף חומרים איטי

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

13/04/2013 | 09:16 | מאת: נופר

מנסה למצוא דרכים לזרז את חילוף החומרים בגוף, כי יש לי יציאות רק פעם ב 2-4 ימים וזה מאוד מטריד אותי. אני סטודנטית עם אורח חיים פעיל מאוד, מתעמלת פעמיים בשבוע, אוכלת מסודר ובעיקר דגנים מלאים, ירקות וסיבים. בעבר קפה עזר לי, היום אני כבר לא מוצאת פתרון אחר ושוקלת להיעזר בחומרים משלשלים/ תה טיבטי. יש עוד פתרונות?

15/04/2013 | 12:51 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך נופר, חס וחלילה משלשלים!כך מאבדים לגמרי את כושר פעילות המעיים ואת כל כך צעירה... ראשית, ליתר דיוק את מדברת על פעילות מעיים ולא על חילוף חומרים (שזה משהו אחר לחלוטין- זה מטבוליזם והכוונה לכמה קלוריות הגוף שלך מבזבז לקיום של עצמו...). להלן המלצותיי: 1. שתיה מרובה - לפני הכל! לפחות 2.5 ליטר ביום. 2. סיבים תזונתיים - כפי שאת אוכלת כיום. מומלץ להוסיף גם דגני בוקר מסוג fiber one העשירים מאד בסיבים. חשוב מאד לשתות מים כשאוכלים אותם 3. שזיפים מיובשים מושרים במיים למשך הלילה - ובבוק רלשתות את מהים על קיבה ריקה. את השזיפים ניתן לאכול או שלא, אין זה משנה. 4. חצי אשכולית - פלחים פלחים עם הקליפה הלבנה - מידי בוקר על קיבה ריקה 5. סלק - מומלץ לאכול מידי יום, בכל צורה שאוהבים. ואם כל אלה לא עוזרים => נטילת תכשיר מסוג: אגיוקור (הוראות על גבי האריזה). בהצלחה!!!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה