הצרת הקפים

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

07/11/2012 | 22:11 | מאת: מיכל

שלום, אני מתאמנת קבוע כבר קרוב לחודש שש פעמים בשבוע בין שעה לשעתיים כל יום. מקפידה על תזונה נכונה, אבל משום מה לא הורדתי אפילו גרם במשקל, אבל הורדתי מידה במכנסיים...האם ייתכן הדבר שאני יורדת בהקפים אבל לא במשקל וכמה זמן אני אשאר תקועה עם המשקל שמסרב לרדת? תודה רבה :)

11/11/2012 | 13:09 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך מיכל, אכן התופעה שהינך מתארת מוכרת היטב.ירידה בהיקפים ואילו חוסר תזוזה (או תזוזה מועטה במשקל) מאפיינת למעשה הרזייה אמיתית: ירידה ברקמת השומן ולא פירוק שריר.השומן תופס נפח רב אך הוא קל במשקל ולכן ירידתו מתבטאת בירידת היקפים ופחות בירידת מסת הגוף (לעומת שריר השוקל פי 3 משומן אך תופס פחות נפח משומן).הדבר מתסכל מאד אך אל ייאוש. בנוגע להרגלי האכילה שלך, אמנם כתבת שאת אוכלת נכון אך ייתכן ויש מקום לשיפור שאינך מודעת לו.ליתר בטחון, אמליץ לך לבדוק תפריטך עם איש מקצוע. במידה ותבחרי להיכנס לתהליך שינוי הרגלי אכילה ושמירה על אורח חיים בריא, את מוזמנת להיכנס לאתר שלנו ולהתרשם מהתוכנית שלנו. בהצלחה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה