דיאטה ללא סוכר וגלוטן בהנקה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

22/10/2012 | 09:51 | מאת: יעל

שלום, ילדתי לפני שלושה חודשים ואני מניקה באופן מלא. אני מעוניינת להתחיל דיאטה ללא סוכר וגלוטן אך חוששת שמא התינוק לא יקבל את הדרוש לו באם לא אוכל פחמימות וסוכרים. האם ניתן לעשות דיאטה כזו בהנקה? תודה

23/10/2012 | 15:29 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך יעל, ראשית, מזל טוב וברכות לרגל לידתך! אכן חשוב מאד לחשוב על איכות תזונתך כשאת מיניקה ומשפיעה בכך על תזונתו של התינוק ובריאותו.יש לשים לב להבדל בין פחמימות פשוטות (=סוכרים) לבין גלוטן הנמצא בדגנים שאנו אוכלים, דגנים מסוג:חיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל.ניתן בהחלט לעשות דיאטה דלת פחמימות פשוטות(=סוכרים)ובכך אין כל נזק לתינוק.חשוב לדאוג לקבל פחמימות מורכבות (=עמילנים) מדגנים אחרים שאינם מכילים גלוטן,כגון: אורז, תפוחי אדמה, בטטה, פסטה שאינה עשויה מחיטה (קיימים מספר סוגים בשוק), תירס. חשוב שתקבלי מדיאטנית קלינית הדרכה מקצועית מה ניתן לאכול וממה יש להימנע כדי להרכיב תפריט מאוזן שלא יחסיר דבר. בהצלחה רבה, גידול קל ונעים!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה