השמנת יתר !!!

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

28/01/2007 | 13:33 | מאת: ג"וליאנא

שלום אני ג"וליאנא יש לי דודה שהיא מאוד שמנה, אחרי שעשתה ניתוח להסרת הרחם היא השמינה מאוד, היא מאוד צעירה- בת 48 שנים. עשתה בדיקות דם, והכל יצא בסדר, גם בדיקות הבלוטות הם בסדר. יש לה קשיי נשימה ולכן הציע לה רופא א.א.ג להשתמש בתרסיס לאף כדי שיקל עליה בנשימה. יש לה הפרעות בשינה בגלל הנשימה הלקויה, ולכן היא כאילו יושבת בזמן השינה, ז"א שהיא שמה כרייה גבוה מתחת לראש כדי שלא יהיו לה הפרעות נשימה. הלכה פעמים רבות לדאיטנית שלא עזרו כל כך, כל שירדה 5 - 6 קילו, אך אחרי כמה שבועות הכל חוזר לקדמתו. נמאס לה מכל הדיאטות, והציעו לה להסיר שמן אך הרופא אמר לה שהוא יכול להוריד עד 10 קילו וזה בכלל לא יראה בבירור בגוף שלה, כי היא שמנה מאוד. היא מפחדת לעשות ניתוח להקטנת הקיבה, כי זה מסוכן. אז בבקשה, לאיזה סוג רופאים אני צריכה לפנות, מה הפתרון לבעיה שלה המסוכנת, אני מודה לכם על הזמן היקר. תודה

29/01/2007 | 09:55 | מאת: מוניקה קרן

ג'וליאנא שלום, אכן לדודתך יש בעיה רצינית. השמנה היא בעיה רפואית מאוד מסוכנת, שמפריעה לתפקוד היומויומי השוטף (כמו בעיות הנשימה) ועלולה לגרום למחלות רבות כמו סוכרת, מחלת לב וכלי דם ואף לסרטן. אין ברצוני להפחיד אותך, רק להדגיש את חשיבות העניין. כדי לרדת במשקל מומלץ להתיעץ עם צוות רב מקצועי: דיאטנית, שתבנה תפריט ותתן המלצות תזונתיות אישיות שיתאימו לסדר היום ויקלו את ההסתגלות לאורח החיים החדש. רופא, שישגיח על מדדים גופניים שונים, כמו שומנים בדם, לחץ דם, ויוכל להמליץ על טיפול תרופתי שיעזור לירידה במשקל במקרה הצורך. אני מאוד ממליצה גם טיפול נפשי. אנחנו, בשיטת דר' לוי, משלבים טיפול קוגנטיבי התנהגותי שעוזר למטופלים להתמודד בחיי היומיום שלהם עם הפיתויים והמחשבות על אוכל, זו דרך ארוכה ולא תמיד קלה, אך הבריאות והעלאת איכות החיים מחייבים לפנות לעזרה. בהצלחה מוניקה קרן

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה