אכילה לילית

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

31/05/2007 | 14:48 | מאת: חיה

תודה על תשובה אני מנסה לרדת במשקל עקב השמנה שלי לאחרונה במשך היום אין ךי בעיה לשמור ואכול בריא ומספיק הבעיה היא בלילה אז אני מתעוררת וזוללת כל דבר ולא שאני מרגישה רעב אני חרדתית ומטופלת בפרוזק וגילקס כמו כן לוקחת כדורי שינה בונדורמין וואבן? האם יש לי מרפא ? חלק מהבעיות שלי הן ששמנתי כ כ-8 קילו יותר

03/06/2007 | 08:59 | מאת: ד"ר שלמה לוי

סינדרום אכילה לילית מתאפיין באכילה בעיקר בשעות הערב והלילה (ביום כמעט ולא אוכלים), הפרעות שינה, שינויי מצב רוח.האכילה הלילית מתרחשת במצבים בהם חשים תחושות של בדידות, שעמום, מצב רוח ירוד, תחושת מתח וכדומה. מחקרים מצביעים על קשר בין הפרעת אכילה זו והורמון האדרנלין ולכן האכילה נחשבת כתלויית מצבי לחץ . כוון שהאכילה מתרחשת במצבים המתוארים להעיל יש צורך בטיפול פסיכולוגי נלווה לטיפול תרופתי כדוגמת הטיפול אותו את נוטלת. סיכוייך לרדת במשקל טובים מאוד אם השגת איזון נפשי והורמונלי ע"י השילוב הטיפולי הזה כלומר אם עצלחת לעצור את "המקורות שבגללם אכלת".

06/06/2007 | 00:41 | מאת: מיכל

תראי-אני בחורה בת 35, רווקה. רוב שעות היום אני נמצאת בבית (עובדת מהבית) ומצליחה לאכול בריא ומסודר.כמוך, גם אני הייתי "מתעוררת" ב-11 או 12 בלילה "לטעם מתור" או "רעב", גם אם לא הייתי רעבה. או גם אם אכלית ארוחת ערב מלאה 3 שעות קודם. מנסיוני האישי אני יכולה לומר לך שהקליניקה של ד"ר לוי עזרה לי-הם ירדו איתי לעומק העניין למה בעצם אני אוכלת, ואיך לשלוט על זה. שזה הדבר החשוב ביותר. כולנו יודעים שאסור ושאנחנו אוכלים כשעצוב וכדומה..צריך לדעת איך מיישמים את זה ואיך מפסיקים. הם עזרו לי בזה, ואני חייבת לציין שאני גם קמה בבוקר בהרגשה שונה לחלוטין. אני מרגישה את ההבדל. הייתי מציעה לך לנסות. בכל מקרה-שיהיה לך בהצלחה. :-)

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה