השמנת יתר בעקבות השתלת מח עצם

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

27/12/2006 | 08:12 | מאת: אילנה

שלום לכם וברכות על הפורום החדש - הנה שאלה ראשונה: לפני 10 חודשים עברתי השתלת מח עצם עצמית בעקבות הישנות של הודג'קין. אני בת 34, רווקה. לפני ההשתלה מעולם לא הייתי שמנה, להיפך - נהנתי מגוף יפה, פורפוציות טובות ולא התעסקתי בשום דיאטה או בעיות אכילה שהן. חודשיים לאחר ההשתלה החלה השמנה דרמטית, ללא שליטה. באפריל שקלתי 62 ק"ג (גובהי 1.69 ס"מ) והיום - 85 ק"ג! מאוגוסט התחלתי להקפיד מאוד על אכילה מתונה, ואני אוכלת 1000 קלוריות בלבד. ניסיתי דיקור, היפנוזה, יש לי דיאטנית ואני צועדת כל יום - אך ללא הועיל. נההיתי מתוסבכת לחלוטין בגלל עוגמת הנפש ובכלל - ההשמנה הצטרפה לפוסט טראומה הכללית (למרות שההשתלה עברה בקלות יחסית, זהו ארוע דרמטי וקשה). חשוב לציין שלא טופלתי בסטראודים וכן שאינני נוטלת היום שום תרופות. לפני חודשיים הפסקתי לקחת ציפרלקס וקיוויתי שזה יסייע לירידה במשקל - אך לא כך. כמו כן - חזר לי מחזור סדיר, הפרופיל ההוראמונלי תקין וכך גם בלוטת התריס. יש לכם רעיון עבורי מה לעשות? אני לא רוצה להיות שמנה ונחושה לחזור למשקל תקין ומראה יפה! מה דעתכם על תרופת רדוקטיל? (רופא המשפחה הציע לי ואני מתלבטת, שכן התרופה היא פסיכו-אקטיווית...)

27/12/2006 | 13:50 | מאת: ד"ר סילבינה מצקין לוי

אילנה שלום, קודם כל ברצוננו לאחל לך בריאות שלמה והחלמה מהירה. באשר לשאלתך: מבחינה תזונתית יש לבדוק, לא רק את כמות הקלוריות היומית שאת צורכת, אלא גם את הרכבן מבחינת רכיבי התזונה וכן את חלוקת הארוחות על פני היום. מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות ו-2-3 ארוחות ביניים קטנות. מבחינת הפעילות הגופנית, בנוסף לצעידות היומיות, היתי משלבת פעילות נגד התנגדות, כלומר עבודה עם מכשירים או שיעורי עיצוב פעמיים בשבוע. זאת במטרה לעלות מעט את מסת השריר בגוף, וע"י כך להגביר את קצב חילוף החומרים. לגבי הרדוקטיל: התרופהעוזרת לירידה במשקל ב-2 דרכים עיקריות. האחת, הפחתת תיאבון, והשניה, האצת חילוף החומרים. שזהו ככל הנראה המכשול העיקרי שלך כרגע,עפ"י הנתונים שמסרת לנו. לכן רדוקטיל יכול להיות יעיל. בעניין התיחסותך להשמנה כגורם לעוגמת נפש יתכן שתוכלי להנות מאוד מטיפול קוגנטיבי התנהגותי. רצוי לעבור בדיקה והערכה רפואית ותזונתית מקיפה במרכז מקצועי לטיפול בהשמנה. בהצלחה דר' סילבינה מצקין לוי ומוניקה קרן

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה