עזרה

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

04/04/2007 | 18:25 | מאת: ציפי

שלום רב, אני בת 53 בריאה בדר"כ לא מעשנת.ב2004 עברתי ניתוח דיסקוטומיה בS1 ולמינקטומיה L4 L5 בהרדמה כללית בעקבות הקרנת כאב בצד האחורי של הירך ונמלול בכף הרגל.,בהצלחה(כל מסלול הפיזיותרפיה לא הועיל ושלוש זריקות אפידורליות ) .כשנתיים וחצי לאחר הניתוח הרגשתי טוב ללא כאבים. מזה חודשיים יש קושי בעליית מדרגות ומזה שבועיים הופיעו כאבים עזים ביותר( ללא הטבה מארקוקסיה,זריקות ולטרן,אתופן ,אופטלגין או אלגוליזין) בירך ימין באיזור שרירי הHAMSTRING מאחורי הברך ובנוסף נימלול ותרדמה בחלק הפלנטרי של כף הרגל הכאב שורף,חד ובעיקר בעמידה במעבר לשכיבה או ישיבה חל שיפור.לא קורות מעידות בזמן הליכה ואין קושי בהליכה על קצות אצבעות או עקבים.אין צליעה. בבדיקה אורטופדית: מבחן לסק חיובי מימין, תחושה מעט ירודה באספקט לטרלי שוק ימין וכף רגל ימין החזרים סימטריים ללא החזר פתולוגי SLR שלילי אבחנה משוערת RADICULAR PAIN. בדיקה נוירולוגית: אכילס מימין לא הופק תחושה ירודה ברגל ימין ולסק חיובי מימין. ב EMG נמצא NCS בטווח הנורמה. בבדיקת שרירים עדות לנזק נוירוגני כרוני בTA,GC מימין ייתכן נזק שורשי S1 L5. שאלותיי: מה משמעות נזק שורשי והאם הוא הפיך?, מדוע קשה לעלות מדרגות?, האם הכאב שהופיע יכול להצביע שוב על פריצת דיסק או לחץ עצבי בS1 המצריך ניתוח חוזר? והאם בכלל יכול להיות שוב פריצת דיסק לאחר דיסקטומיה בS1 לסיום מה המלצותיך ועצתך בנושא וכיצד אפשר להקל על כאביי מיידית? בתודה וחג שמח ציפי

05/04/2007 | 10:32 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, ציפי, נזק שורשי מתייחס לשורשי העצבים היוצאים מעמוד השדרה. אם אכן ישנו נזק שכזה, הוא יהיה בלתי הפיך, שכן תא עצב אינו מסוגל לחדש את עצמו. אך ייתכן שישנו רק לחץ ללא נזק, ואז ישנו פוטנציאל ריפוי. העליה במדרגות קשה בשל המאמץ הנדרש מהשרירים לביצוע פעולה זו: אל השריר מגיעים מספר נוירונים כדי להפעיל אותו. אם כמה מהם לא מעבירים פקודות אל רקמת השריר בשל לחץ או נזק, הרי שלא כל רקמת השריר תשתתף בפעולה, וכך יהיה עומס על הרקמה הנותרת. זה מתבטא בקושי בביצוע הפעולה. ייתכן שזה אכן מעיד על פריצת דיסק נוספת או לחץ כלשהו, אך ללא צילום או הדמיה אין לקבוע זאת. בכל מקרה אין לחץ או פריצת דיסק מחייבים ניתוח. ייתכן שיש פתרון טיפולי אחר, זה תלוי בתמונת המצב האמיתית. פתרון מיידי לשיכוך הכאבים יכול להיות טיפול בדיקור, טיפול הומאופטי או טיפול קרניו סקראל, אשר גם יתחיל באיתור מקור הבעיה וטיפול בה. בהצלחה וחג שמח ונטול כאבים.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש