פסוריאזיס ופוטוטרפיה

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

26/12/2006 | 22:07 | מאת: רונית

אני חולה במחלת הפסוריאזיס מזה 7 שנים ויש לי בעיה בתפקודי כבד. אני מטופלת בפוטוטרפיה מדי שנה כמה חודשים. רציתי לדעת אם ניתן לקבל תרופה אחרת דרך הפה או זריקות למרות הבעיה בתפקודי הכבד. ראיתי באתר אפשרות לקבלת תרופות לתקופה קצרה. תודה.

27/12/2006 | 20:49 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שלום רונית, התרופה היחידה שהפרעה בתפקודי כבד עלולה למנוע טיפול באמצעותה בפסוריאזסי כיום היא ה- מטוטרקסאט. קיימות תרופות אחרות כגון נאוטיגסון, ציקלוספורין, ועוד שניתן לקחת דרך הפה. בנוסף קיימים הטיפולים הביולוגיים וכולם אינם מופרעים ע"י תפקודי כבד מופרעים. פרטים על הטיפולים הללו ניתן למצוא באתר איגוד חולי הפסוריאזיס www.psoriasis.org.il או בצירופים לפורום התמיכה לחולי פסוריאזיס באתר של תפוז. בהצלחה ד"ר גלעד

31/12/2006 | 00:26 | מאת: רונית

מודה על תשובתך . רציתי לשאול בנוסף מי נותן את התרופות הללו? רופא עור? או רופא משפחה? תודה

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה