טיפולים מומלצים לפסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

13/01/2007 | 13:53 | מאת: מיכל

שלום רב, יש לך חבר כבר 4 שנים והוא חולה בפסוריאזיס בדרגה מאוד חמורה, היינו- יש לו כתמים בכל הגוף ללא יוצא מן הכלל. לאחרונה החמיר מצבו בצורה מאוד דרסטית וזאת (לטעמי) עקב משבר שעבר עליו. העניין הוא שהוא כבר מיואש מכל הטיפולים הקיימים משום שהוא סובר שאין באמת "תרופה" למחלה, הוא לא מעוניין לנסות שום דבר ואני לא מצליחה אפילו לגרום לו ללכת להתייעצות. הוא מסרב בכל תוקף להשתמש בתרופות "כימיות" שהשפעות הלוואי שלהן חמורות או לא ידועות. זה ממש מפריע לי שהוא ככה כי אני יודעת שהוא סובל מזה. שאלתי היא האם ישנו אישזהו טיפול מנע מומלץ שלא כרוך בתרופות ובכימקלים מסוימים? האם יש תכשירים שניתן להעזר בהם? דיאטה שכדאי לנסות? מהו שאני יכולה לעזור או לעשות בבית? תרופ "סבתא" כלשהי? כל דבר יעזור. תודה מראש, מיכל

13/01/2007 | 20:46 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

הבעיה שלך היא קודם כל הגישה. אין לי ספק שניתן לעזור לחברך גם בלי לעבור על העקרונות שנראים לו חשובים (למשל פוטותרפיה) אבל הוא חייב לשתף פעולה ועליו להגיע לטיפולים. דיאטה לא תעזור . מה שעוד ניתן לעשות זה למרוח הרבה קרם לחות או סתאם ואזלין ולעשות אמבטיות שמנים.

14/01/2007 | 18:57 | מאת: טאוב יונה

אני מסכים עם ד"ר גלעד. גישתו של חברך אינה רצינית בלשון המעטה. יש הרבה מאד דרכים לשפר את המצב, אני חולה כבר מעל 40 שנה ומתמודד עם המחלה בצורה בהחלט סבירה. יאוש והדחקה לא מובילים לשום מקום. הכל נמצא בידים שלו. במידה והוא רוצה בהחלט ניתן ליצור איתי קשר במייל.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה