תופעות לוואי של מתוטרקסט

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

11/08/2016 | 20:34 | מאת: מאיר

שלום דר, אני מקבל מתוטרקסט (17.5 מג) בעקבות דלקת מפרקים חריפה ואריתרודרמה בעור ובשבועות האחרונים סובל מחולשה כללית חזקה ובחילות קשות, אני אמור לעבור לטיפול ביולוגי אבל עד אז האם ניתן שבוע אחד לא לקחת את המתוטרקסט? האם זה יקל על תופעות הלוואי? או שעדיף לקחת מינון נמוך יותר? האם ירידה במינון עשויה להחזיר אותי לאריתרודרמה? תודה!

12/08/2016 | 12:00 | מאת: טאוב יונה

עדכן את הרופא המטפל, ניתן גם לקבל בזריקות .

14/08/2016 | 16:17 | מאת: מאיר

אני שם לב שאתה עונה פה לכולם ומאוד מעריך את זה ובטוח שהתשובות שלך מאוד מועילות לאנשים! יישר כח!

16/08/2016 | 19:04 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

ניתן בהחלט לדלג על שבוע אחד של טיפול. בנוסף - האם אתה נוטל ח' פולית בימים שאינך נוטל את התרופה? זה גם יכול לעזור. יש בהחלט מקום לרדת במינון בזהירות - בכדור כל פעם - ז"א ל- 15 מ"ג לשבוע לשבועיים שלושה, ל- 12.5 מ,ג לשבועיים שלושה ולראות אם המצב אינו מחמיר. בנוסף כמו שיונה הנאמן העוזר לי כשאני עסוק ולא מגיע בזמן...;-)) אומר - אפשר לקבל את הטיפול בזריקות מה שיול מאוד להקל לפחות בעניין הזריקות. תופעות הלוואי שאתה מתאר גם מצדיקות הקדמת המעבר לטיפול הביולוגי.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה