כדורי ניאוטגזון...

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

11/01/2007 | 15:03 | מאת: נוריתה

לדר' גלעד היקר! קודם כל מברוק על הפורום, וכל הכבוד לך על כל הנתינה שלך והקדשת הזמן לנו חולי הפסוריאזיס . כרגע חזרתי מרופאת העור שלי, ומאחר שיש לי החמרה רצינית בפסוריאזיס," רגלי פשוט לבשו גרביים פרחוניות " כל הנגעים התחברו לפסו' אחד שלם וענק. הטיפול שהיא ממליצה לי כרגע הוא כדורי ניאוטיגזון. אני בת 42 כך שאין בעיה עם הפוריות(לא מתכוונת להביא עוד ילדודס לעולם) אך תופעות הלוואי קצת מלחיצות אותי. השיער שלי דליל מאוד, כולל נשירה תמידית בגלל חוסר בויטמין B12, הפחד שלי שאשאר קרחת לגמרי. מה דעתך על הטיפול הזה?? נוריתה

11/01/2007 | 18:54 | מאת: טאוב יונה

אני משתמש בכדורים כבר מעל 5 שנים , בהתחלה קיימת נשירה קלה אבל זה עובר. במידה ותחליתי להפסיק את השימוש המצב חוזר לקדמותו. חשוב לבצע בדיקות דם תקופתיות בעיקר על רמת השומנים בדם. רצוי מאד לעשות דיאטת דלת שומן.

13/01/2007 | 12:36 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

הטיפול אכן טיפול יעיל ובר שימוש לאורך זמן. לאור הסיפור שלך על צפיפות השיער זו בהחלט יכולה להיות בעיה. יש לי לא מעט חולים שחדלו טיפול בעקבות ההשפעה על השיער. יש מקום לנסות לשפר המצב מבחינת ויטמינים (HNS complex של סולגר למשל) ותוספי ויטמין B12 ואולי גם להשתמש במקביל במריחה מקומית של מינוקסי 2 או אלופקסי שהם תרסיסים עם יעילות לא רעה בעצירת נשירה ועידוד צמיחת שיער בקרקפת בנשים. תופעות לוואי נוספות הן היובש אבל עם זה אפשר בד"כ להסתדר. השאלה העיקרית היא איך התרופה עובדת אצלך ועד כמה היא משפרת את המצב. כמו יונה יש לי לא מעט חולים שלוקחים את התרופה עם שיפור מצויין ושביעות רצון רבה אך לעומתם יש לא מעטים שההקלה היא לא רבה ואינה מצדיקה את תופעות הלוואי. אני חושב ששווה לנסות ואם לא מתאים לעבור הלאה... בהצלחה ותודה ד"ר גלעד

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה