התייעצות לגבי אוטרזלה

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

09/07/2016 | 19:27 | מאת: ענת ל.

שלום רב, בת 42 , לאחר שנים של הפסקה בטיפולים כלשהם שכללו כדורים (מטוטרקסט, נאוטיגסון, ציקלוספורן) ופוטוטרפיה, החלטתי לנסות שוב עקב החמרה במצב העור טיפולים חדשים, לא ניסיתי אף פעם טיפול ביולוגי כי חששתי מתופעות הלוואי אך הפעם כשביקרתי אצל רופא העור שלי הוצע לי טיפול האוטרזלה בכדורים. אשמח לדעתך בטיפול זה והאם יש נסיון מהתרופה החדשה , והאם עדיף להתחיל עם האוטרזלה או ביולוגי אחר.תודה רבה מראש. ענת.

10/07/2016 | 11:08 | מאת: ענת

לפני שאת רצה לתרופה ביולוגית שאין ממנה חזרה תקראי את ההמלצה שלי שורה אחת מעל השאלה שלך כאן בפורום. זה יכול להיות הצלה.

17/07/2016 | 15:24 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שלום ענת, ראשית מילת אזהרה, מאחר שאיני רואה את הפורום כל יום - מצליחות לשרוד כאן כל פעם כמה ימים לפני שנחסמות - מודעות פרסומת של מטפל אלטרנטיבי במסווה של חולים. מדובר בפרסומת לטיפול אלטרנטיבי חסר ביסוס מדעי או רפואי במפורסמת באתר זה כדי לקושש מטופלים עייפים מהמחלה ולעשות על חשבונם רווח ציני. ממליץ לכל הנתקל בפרסומים אלה לבדוק היטב מה עומד מאחריהם. לגבי אוטזלה - אכן תרופה מעניינת,כרגע בסל לדלקת מפרקים פסוריאטית בלבד ולא לפסוריאזיס וגם אם תיכנס זה יהיה בקטגוריה של ביולוגיים. שיעור ההצלחה שלה אינו גבוה אך פרופיל הבטיחות מצוין. לגבי הביולוגיים - גם להם פרופיל בטיחות מרשים וכל הפחדים מפניהם ממש אינם מוצדקים. יש יותר סיכוי שתצליחי לקבל אותם מאשר את האוטזלה בשלב זה, אלא אם את בשירותי בריאות כללית, שם הסיכוי דומה...

23/07/2016 | 15:18 | מאת: ענת ל.

תודה רבה על תשובתך , האוטזלה הומלצה לי עי רופא עור ועכשיו אני בשלבי הבדיקות המבוקשות לפני נטילתן. ולגבי האזהרה ממטפלים אני די מנוסה אחרי עשרות שנים של פסוריאזיס אבל תודה בכל זאת..שבת שלום נקווה שיצליח לי

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה