הפסקת תרופה ביולוגית והתפרצות חמורה וקשה

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

28/06/2016 | 06:43 | מאת: יגאל

לאחר שנה של לקיחת סטרלה הפסקתי את הטיפול. אחרי כחודש לאחר הפסקת הטיפול אני חווה התפרצות חמורה של פסוריאזיס ברמה קשה לצערי שכנראה אני אצטרך לעשות מה שאני לא אוהב וזה להתאשפז. מנסיון עם תרופות ביולוגיות קודמות , רימקייד אנברל גם איתם זה קרה לי ומעבר לתרופות ביולוגיות אחרות לא עזר. אם יש עיצה אודה על כך.

28/06/2016 | 20:40 | מאת: טאוב יונה

אסור להפסיק טיפול מבלי לעבור לטיפול אחר, לא יודע מדוע הפסקת את הטיפול אבל ההתייעצות הייתה צריכה להיות לפני ההפסקה. אמנם קצת חם אבל הפתרון אולי באשפוז יום או ים המלח. או תרופה ביולוגית אחרת.

02/07/2016 | 15:06 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

זה מאוד יוצא דופן. התרופות הביולוגיות שבשימוש היום בד"כ לא גורמות לרבאונד והתפרצות אלא לחזרה הדרגתית ואיטית של המחלה. האם היו גורמים אחרים להתפרצות - תרופות אחרות? סטרס? בכל מקרה - מה הייתה סיבת הפסקת הטיפול בסטלרה? במקרים כשלך נהוג לעבור מתרופה אחת לאחרת בזהירות כדי למנוע אירועים כאלה. ההצעות של יונה מקובלות עלי. אין לך רופא עור צמוד שילווה וידריך?

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה