מטוטרקסט - האם כדאי?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

14/04/2016 | 03:18 | מאת: יוסי

שלום, לאחר התלקחות חריפה של דלקת מפרקים ואריתרודרמה בעור הרופאים ממליצים פה אחד על מטוטרקסט ואני רוצה לשאול מהן תופעות הלוואי של התרופה והאם זה נכון שאסור לצאת לשמש? (הכוונה לסתם סיבוב בחוץ ביום חם לא לשיזוף בים). תודה.

16/04/2016 | 13:07 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

מטוטרקסאט היא תרופה שלרבים ממטופלי עשתה הבדל בין מחלה בלתי נסבלת לכזו שאפשר לחיות איתה או בכלל לא להרגיש בה. מבחינת תופעות הלוואי הן מעטות ולא שכיחות ורוב החולים טופלו בה ללא בעיות. אין בעיה לסיבוב בחוץ גם בשמש ישירה, למרות שרגישות העור לשמש והסיכון לכוויות שמש עלולים להיות מעט יותר גבוהים.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה