דלקת פרקים ופסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

23/03/2016 | 16:21 | מאת: avip

1. האם יש קשר בין המחלות 2. אם יש קשר כיצד מזהים שזה אכן קשור 3.לאיזה רופה פונים כדי לאבחן

23/03/2016 | 20:25 | מאת: טאוב יונה

בערך 20% מחולי הפסוריאזיס מפתחים גם דלקת מפרקים. מאבחנים בבדיקות דם, צילומי רנטגן ועוד. צריך לעדכן את רופא המשפחה כל מנת לבצע בדיקות דם ולגשת לראומטולוג.

16/04/2016 | 12:54 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

פסוריאזיס יכולה להתבטא רק או גם במפרקים. הפגיעה היא לרוב לא סימטרית ובמפרקים בודדים או מעטים והמראה הרנטגני של מפרקים פגועים הוא די טיפוסי. בין השאר הביטויים היכולים להופיע הם נפיחות ואדמומיות בעור ותת עור מסביב למפרק הפגוע, קישיון בוקר (קושי להניע המפרק לאחר תקופה של מנוחה ואי הזזה) כאבים בהנעה והרס של המפרק. הבדיקה היא ע"י בדיקות דם וצילומים של המפרקים החשודים. הרופאים המטפלים הם לרוב רופאי פרקים = ראומטולוגים. יש כיום טיפולים מצוינים וסיכויי ההחלמה טובים.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה