שאלה לגבי תכשירים לפסוריאזיס בציפורניים

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

14/12/2015 | 11:54 | מאת: אליהו

לד"ר לי - און שלום רב, תודה על תשובתך לשאלתי הקודמת ומאוד אשמח אם תוכל לענות גם על שאלה זו. לאחרונה התחלתי לסבול מסדקים מכאיבים בציפורני הידיים ולפי מה ששמעתי הדבר נגרם על ידי הפסוריאזיס שלי. למרות זאת האם יש משחה או קרם מתאים לטיפול בבעיה זו באופן ספציפית , או במרשם או מעבר לדלפק בבית מרקחת? בתודה מראש ובברכה, אליהו

16/12/2015 | 20:41 | מאת: טאוב יונה

זה מה שהרופא כתב על הנושא בד"כ טיפול בציפרניים ללא סטרואידים לא אפקטיבי. הייתה משחה אחת (זורק = טזרוטן) שהייתה יעילה אך לא מביאים אותה יותר לארץ, שהיא על בסיס רטינואידים - נגזרות של ויטמין A, שהייתה יעילה לציפרניים בלי סטרואידים. אי טיפול עלול לגרום החמרה בנזק לציפורן עד נזקים בלתי הפיכים. אין דרך למנוע התפשטות לציפרניים אחרות אלא בטיפולים סיסטמיים כגון מטוטרקסאט, נאוטיגסון, תרופות ביולוגיות.

22/12/2015 | 19:44 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

בנוסף לציטוט שיונה הביא (תודה ליונה) אפשר לנסות חסימות ליליות של משחת דייבובט ע"י סגירה עם ניילון נצמד מעל שכבת משחה כל לילה למספר חודשים על הציפרון והעור שמסביבה. אמצעים נוספים שאפשר לנסות - לקה בשם סילילבו או ג'ל בשם אמטריקס - למריחה יום יומית על הציפרניים הנגועות למספר חודשים.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה