פסוראזיס בציפורניים

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

18/11/2015 | 07:58 | מאת: יפית

שלום רב יש לי פסוראזיס בציפורן אחת.ביד .בתשובה לשאלה הצעת לי למרוח דייבובט או דרמקומבין. עד כה לא השתמשתי במשחות עם סטרואידים והסתפקתי בפרוטופיק וקרם לחות. האם גם בטיפול בציפורניים אפשר לטפל בלי סטרואידים? אם אשאיר את הציפורן ללא טיפול מהן ההשלכות? האם יש דרך למנוע את ההתפשטות לשאר הציפורניים? ( חוץ מלהתפלל) תודה רבה מראש לכל התשובות

18/11/2015 | 12:35 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

בד"כ טיפול בציפרניים ללא סטרואידים לא אפקטיבי. הייתה משחה אחת (זורק = טזרוטן) שהייתה יעילה אך לא מביאים אותה יותר לארץ, שהיא על בסיס רטינואידים - נגזרות של ויטמין A, שהייתה יעילה לציפרניים בלי סטרואידים. אי טיפול עלול לגרום החמרה בנזק לציפורן עד נזקים בלתי הפיכים. אין דרך למנוע התפשטות לציפרניים אחרות אלא בטיפולים סיסטמיים כגון מטוטרקסאט, נאוטיגסון, תרופות ביולוגיות.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה