פסוריאזיס וכאבים

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

26/02/2015 | 22:46 | מאת: אבנר

שלום, אובחנתי לפני כחצי שנה בפסוריאזיס קל במרפקים, מאחוריי ובתוך האוזניים, ובכפלי העכוז. מזה כ8 חודשים אני סובל מכאבי גב ברכיים עצמות הבריח כתפיים מרפקים וירך ימני. הייתי אצל ראומטולוג שקבע כי יש לי דלקת מפרקים פסוריאטית. קראתי באיזה מאמר באינטרנט באנגלית כי לפעמים לחולי פסוריאזיס יש כאבים בגוף בלתי מוסברים, וכי סיבת הכאבים היא לאו דווקא דלקת מפרקים פסוריאטית, אלא כאב שלא ניתן להסבר, וללא פתולוגיה. האם ייתכן מצב כי אני סובל מכאבים לא מוסברים שאינם נובעים מדלקת מפרקים פסוריאטית, משום עצם העובדה שיש לי פסוריאזיס? תודה.

02/03/2015 | 13:20 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

עד כמה שידוע לי פסוריאזיס אינה מחלה המלווה כאב אלא אם יש פגיעה/מעורבות מפרקית. כאב יכול להיות סמן מאוד מוקדם למעורבות כזו וטיפול מוקדם לרוב מניב תוצאות טובות יותר מאשר טיפול מאוחר.

02/03/2015 | 15:50 | מאת: אבנר

ועל איזה טיפול מומלץ למצב כזה לדעתך?

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה