פסוריאזיס ופיקנוגינול

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

29/12/2006 | 20:29 | מאת: דני

לד"ר גלעד שלום, 1. קיבלתי המלצה על pycnogenol ממשפחת האנטי-אוקסידנטים כמשהו שיכול להועיל לחלק מהאנשים במקרים של פסוריאזיס מסוגים שונים. האם ידוע לך משהו על מידע מבוסס בעניין ? 2. האם ישנם חידושים בטיפולים יעילים לפסוריאזיס אינברסה, שאינם מבוססים על קורטיזון / טקרולימוס / משחות ויטמין D ? תודה רבה

01/01/2007 | 12:30 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שלום דני, קיימים שני מחקרים מעבדתיים המצביעים על אפקטים שעשויים להיות מיטיבים בחולי פסוריאזיס מתוך הכרת חלקים מן המנגנון הגורם למחלת הפסוריאזיס. יחד עם זאת לא נעשה כל מחקר קליני, פתוח או מבוקר, על האפקטים שיש ל-pycnogenol על פסוריאזיס, כך שהאפקט המיטיב האמור הוא תיאורטי לחלוטין בשלב זה. מאחר שגם ההבנה שלנו את מנגנון התפרצות המחלה אינה מושלמת - הסיכויים של הטבה בעקבות השימוש בתוסף המזון האמור אינם ניתנים לחיזוי. לפסוריאזיס אינברסה (הפוכה) של הקפלים קיימים כמובן כל הטיפול הנ"ל שהזכרתה ופוטותרפיה - וליתר דיוק פוטותרפיה מכוונת (קרי לייזר או מכשירים המקרינים אור NB-UVB בעצמה גבוהה כמו Bclear ודומיו). האחרון נותן תוצאות מצויינות ומהירות! בהצלחה, ד"ר גלעד

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה