חושש מהתפתחות דלקת פרקים בעתיד, יש דרך למנוע?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

28/12/2006 | 22:38 | מאת: משה, אשדוד

אני חולה בפסוריאזיס, לא קשה אמנם, אך פצעים שפרוסים בגוף מכוסי קשקשת. אני רועד מפחד מעצם העובדה כי יתכן ואכנס לסטטיסטיקה שציינתם, בה נאמר כי כשליש מהחולים בפסוריאזיס, יחלו גם בדלקת פרקים שחומרתה יכולה להגיע חלילה עד נכות. האם יש דרך להיבדק קודם ולמנוע את דלקת הפרקים במידה והיא תגיע יום אחד גם לגופי ? יש כזה דבר מניעה מוקדמת של המחלה? רוב תודות על הפורום החדש, אתם נהדרים.

29/12/2006 | 00:05 | מאת: טאוב יונה

לצערי אין דרך למנוע זאת, כמו גם אין כל אפשרות לחזות מראש כיצד תיתפתח מחלת הפסוריאזיס ו/או דלקת המפרקים. רצוי מאד לעשות ספורט באופן סדיר, זה עוזר לשמור על נפש בריאה בגוף בריא.

01/01/2007 | 11:24 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

כמו שענה יונה ידידי הטוב, אין כל דרך לחזות לאן תתקדם המחלה. יש קשר בין צורת נגיעות מסויימת של ציפרניים בפסוריאזיס לשכיחות מוגברת של סוגים מסויימים של דלקת פרקים פסוריאטית והתופעות הציפרניים יכולות להקדים בשנים את הביטויים הפרקיים אבל גם כאן מדובר בקשר סטאטיסטי ולא מובהק. בנוסף אין ערך לאינפורמציה זו כי אין כיום דרך ידועה של טיפול היכול למנוע התפחות פגיעה מפרקית. ההמלצה של יונה טובה - כמובן במידה כי עבודה מופרזת על המפרקים עלולה לגרום לשחיקה מואצת ולהשיג את האפקט ההפוך. נקווה שלעולם זה לא יגיע, וההמלצה שלי לחיים בכלל ולחולי פסוריאזיס בפרט - למה לדאוג בגלל דברים שעוד לא קרו? צריך תמיד להאמין שלא יקרו, ואם וכאשר הם כן קורים, להתמודד איתם ולהאמין שיהיה בסדר. להיות מודאג אצל חולה פסוריאזיס זה מותרות מסוכנות ורצוי להמנע מזה...

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה