: pitiriasis lichenoide en gouttes

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

02/08/2009 | 19:16 | מאת: יוסף

שלום רב אודה לכבור המומחה יוכל למסור לי פרטים אודות מחלת עור הנ'ל ממה המחלה נוצרה, האם יש ריפוי ומה שיטות הרפוי הנדרשות האם פוטותרפיה היא שיטה טובה ומה שלבי ההחלמה של החולה אגב מדובר בנערה בת 12 בכבור רב יוסף

02/08/2009 | 19:34 | מאת: יוסף

Pityriasis lichénoïde ou parapsoriasis en gouttes dans sa forme chronique שלום רב אודה לכבור המומחה יוכל למסור לי פרטים אודות מחלת עור הנ'ל ממה המחלה נוצרה, האם יש ריפוי ומה שיטות הרפוי הנדרשות האם פוטותרפיה היא שיטה טובה ומה שלבי ההחלמה של החולה אגב מדובר בנערה בת 12 בכבור רב יוסף

05/08/2009 | 00:52 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שלום, אינני מכיר את השם המלא שציינת. מוכרות לי שתי מחלות בשם דומה - האחת (PLC (pityriasis leichenoides chronica והשניה PLEVA (pityriasis leichenoides et varioliformis acuta). (Pityriasis Lichenoides et Varioliformis Acuta ( PLEVA הינה מחלה דלקתית של העור הבאה לביטוי עם נגעים המזכירים בתחילה אבעבועות שחורות, בחלק מהנגעים קשקשת עדינה, ובחלקם מוקד מרכזי נמקי. ניתן לטפל במחלה בעזרת טיפול אנטיביוטי ב אריתרומיצין או טטרציקלין לזמן ממושך, בחלק מהמקרים תגובה טובה לפוטותרפיה ( חשיפה לקרינה אולטרא-סגולה ). משך המחלה ללא טיפול, שבועות, לעיתים חודשים ואף שנים. PLC דומה ל- PLEVA אך אין בה הנגעים עם המרכז הנמקי השחור - יש רק נגעים טיפתיים עם קשקשת דלה בפיזור נרחב. הטיפול דומה אך המהלך עלול להיות הרבה יותר עמיד, ממושך ובקיצור כרוני. שתי המחלות מוגבלות מעצמן וחולפות בסופו של דבר ללא שאריות. לא ידוע הגורם למרות שבדקו גורמים רבים - קיימות השערות שמדובר במחולל זיהומי או דלקתי - אך אין נכון להיום הוכחות לאף אחת מהאתיולוגיות.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה