טיפול ביולוגי בפסוריאזיס בצל הקורונה

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

12/03/2020 | 16:39 | מאת: רינת ר

שלום רב, רציתי לדעת האם קיים מידע כלשהו בנוגע להתמודדות עם מגיפת הקורונה בעת שמקבלים טיפול ביולוגי לטיפול בפסוריאזיס. טיפולים מסוג זה מחלישים את המערכת החיסונית ושאלתי היא האם יש מידע לגבי מידת הסיכון להיחשפות לוירוס כשנצאים בטיפול כזה. האם כדאי להפסיק? האם זה בטוח להפסיק לאחר שנים של שימוש? ממה להזהר? אני לדוגמא מטופלת בסטלרה ואחת מתופעות הלוואי שהטיפול בה עלול לגרור הוא דלקת ריאות ולכן, אני נמצאת בקבוצת סיכון כלשהי בשל כך, לפחות להבנתי. תודה!

שלום רב, אין מידע ספציפי לגבי קורונה במטופלים בטיפול ביולוגי. ההנחיות לחולים עם מחלה זיהומית היא להפסיק את הטיפול הביולוגי עד להחלמה.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה