פרוטופיק לתינוקות - בטיחות

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

31/07/2019 | 06:33 | מאת: אריק

שלום, לביתי בת השנתיים וחצי זיהו פסוריאזיס באזור הישבן. רופאת העור נתנה לה מרשם לפרוטופיק במינון של 0.03 אחוז למשך חודש ימים. ראיתי הרבה מאוד מידע "מלחיץ" ברשת אודות התרופה -"על אף יעילותה, ה-FDA מזהיר כי פרוטופיק אינה יכולה לשמש כטיפול ראשון עבור פסוריאזיס וציין כי יש קשר בין התרופה לאפשרות לחלות בסרטן עור ולימפומה" , מידע זה מופיע גם על העלון לצרכן של התרופה. אשמח להבין מה המשמעות של הסיכון. האם התרופה כעת מאושרת fda? האם התרופה כיום נמצאת בשימוש מורחב אצל ילדים? תודה

פרוטופיק הינה תרופה יעילה לטיפול בדרמטיטיס אטופית ומחלות דלקתיות אחרות. הערת האזהרה של הFDA נסמכת על מקרים בודדים בלבד. מאז פורסמה יש נסיון רב בשימוש בתרופה ללא סיכונים. התרופה נחשבת בטוחה.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה