סטטינים ופסוריאזיס האם באמת יש קשר

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

21/11/2018 | 00:00 | מאת: דנידין

שלום אני בן 45 שחי חיים שלבים ובלי לחצים ומתחים נפשיים. אני סובל מכמה נגעים קטנים של פסוריאזיס וכארבעה יותר גדולים ועקשנים (במרפק, במותן ובשכם) . ההתפרצות החלה לפני כשנה וארבעה חודשים. בכל התקופה הזו אני מטפל בנגעים עם משחות קורטיזון מסוגים שונים, נורת UV ביתית לטיפול בפסוריאזיס וכל דבר עוזר קצת ולקצת זמן. בימים האחרונים אני שואל את עצמי איזה שינוי חל בחיי בתקופת ההתפרצות והיום מצאתי שינוי : בדיוק לפני שנה וחצי (כחודשיים לפני ההתפרצות) , הפסקתי לקחת סטטינים שאותם אני נוטל מאז גיל 24. בבדיקה באינטרנט, מצאתי מחקר שנעשה על ידי מכבי שמוצא קשר בין נטילת סטטינים לבין הקטנת הסיכוי להתפרצות הפסוריאזיס – מצורף קישור : https://www.camoni.co.il/%D7%A1%D7%98%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%A9%D7%95%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%A4%D7%97%D7%99%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%96%D7%99%D7%A1 אני שולח לך את המייל הזה מכמה סיבות : 1. רציתי לשאול אותך באם יכול להיות באמת קשר בין הפסקת הסטטינים שאני לוקח כבר 21 שנה ברצף לבין ההתפרצות הראשונה שהייתה כחודשיים לאחר מכן. 2. אשמח לדעת האם לדעתך יש סיכוי להחזיר את המצב לקדמותו אם אחזור לקחת סטטינים. 3. רציתי לעניין אותך במקרה ... בתודה מראש ובברכה, רן מאיר

לא נראה שקיים קשר בין נטילת סטטיניםנ להתפרצות פסוריאזיס, גם במחקר שציטטת אנשים שנטלו סטטינים תקופות ארוכות -הדבר לא מנע הופעת פסוריאזיס. הדעה המקובלת בעולם לא מוצאת קשר בין נטילת סטטינים לפסוריאזיס ולכן לא ניתן לקבוע אם המחלה תעבור כשתחזור לקחת את התרופה

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה