פסוריאזיס בפין ובמפשעה.

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

23/09/2018 | 09:48 | מאת: מ

שלום, בעניין פסוריאזיס. יש לי פצע באיבר המין באיזור החיבור עם עטרת הפין. יש לי גם פריחה במשפעה שמאוד מגרדת. כל המצב הזה חדש לי. נתנו לי מרשם לדרמקומבין.. 1. האם זה נחשב משחה סטרואידית חזקה/חלשה. 2. האם יש סיכוי שהנגעים יעלמו אם אני מטפל בהם רק עם קרם לחות ולא שם סטרואידים גם אם זה לוקח יותר זמן? 3. איזה קרם לחות מומלץ כדי להקל על הגרד? תודה רבה !

דרמקומבין הינה משחה המשלבת סטרואיד עם אנטיביוטיקה ונגד פטריות. היא אינה מכילה קורטיזון חזק. קיימים מספר מצבים הגורמים לגרד במפשעה - פטרת לא תעבור עם קרם לחות בלבד, גירוי מקומי משפוף יכול להשתפר עם טיפול בקרם לחות. מציעה לפנות לרופא עור להיבדק .

23/09/2018 | 11:56 | מאת: מ

תודה רבה על התשובה. הגרד הוא מפסוריאזיס (לפי 2 רופאי עור) השאלה אם קרם לחות יעלים נגעים של פסוריאזיס או רק סטרואידים?

ניתן להשתמש במשחת פרוטופיק שאינה משחה סטרואידלית.

25/09/2018 | 13:21 | מאת: מ

תודה רבה . שאלתי היא אם אפשר להעלים פצעים רק עם קרם לחות וזמן ? או שחייב קרם תרופתי.

כדי להעלים את הפריחה צריך קרם טיפולי

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה