משחות סטרואידים- שאלות כלליות

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

10/09/2018 | 17:35 | מאת: עומר

שלום רב, כבר תקופה ארוכה שאני סובל מהתפרצויות של אטופיק דרמטיטיס (תמיד בקיץ), לרוב הטיפול שרופאי העור נותנים לי הוא משחות סטרואידים למיניהן. אני די חושש מהמשחות הנ"ל ולא עושה בהן שימוש בלב שקט, בעיקר בגלל תופעות הלוואי הידועות, תופעת הריבאונד בפרט. השאלות שלי הן: 1) אין ניתן לצמצם את תוםעות הלוואי הללו? ריבאונד, היפופיגמנטציה וכו' 2) מכל המשחות במשפחה הזו, מהי המשחה הכי חלשה עם הכי פחות סיכונים? 3) כרגע אני משתמש באלוקום, נאמר לי שיש לה ייחודיות כלשהי על פני שאר המשחות, תוכלי להסביר? המון תודה מראש ושנה טובה!!

שלום רב דרמטיטיס אטופית הינה מחלת עור המאופיינת בדלקת של העור, עור יבש וגרד. יש לשמן את העור במשחות משמשנות באופן קבוע כמו אקווה קרם ,אדרמה, אטופיקלייר ואחרים. למקומות אדומים מורחים משחות סטרואידליות , או משחות אנטי דלקת שאינן סטרואידים כמו פרוטופיקוטיפול אנטיהיסטמיני להקלה על הגרד. במידה והפריחה מפושטת יש לשקול טיפול אחר. מציעה לחזור לרופא העור המטפל לצורך התאמת הטיפול

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה