פסוריאסיס? פיברומיאלגיה? דלקת פרקים?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

22/09/2017 | 06:14 | מאת: אני

שלום יש לי פריחה מוגלתית בכפות ידיים ורגליים שמופיעה בדר"כ בקיץ עונות מעבר. רופאי העור שהייתי אצלם קראו לזה בשמות שונים ונתנו לי בעיקר משחות סטירואידיות שאמנם העלימו הפריחה אך מהר מאד חזרה בעצמה חמורה יותר. רק רופא אחד אבחן כ Palmoplantar Psoriasis , נתן לי כדורים שרופאת המשפחה אסרה עלי שימוש ממושך בהם. במקביל, אובחנה אצלי פיברומיאלגיה ולפי ראומטולוגית אחת(בעקבות MRI אגן) דלקת פרקים. היא כמובן קישרה את הפסוריאסיס לדלקת הפרקים ונתנה לי תרופה ביולוגית בשם סימפוני. לאחר הזריקה הראשונה חלה החמרה בכאבי הגוף, לאחר הזריקה השנייה הגיע גן עדן!!!! כל הכאבים נעלמו והרגשתי מצויין!!! שבוע לאחר הזריקה השלישית(זריקה חודשית), הגיע הגיהינום!!!! כאבים נוראיים (אפילו לנשום כאב לי!!!) בליווי התפרצות נוראית של הפריחה בידיי וברגליים. זה נמשך עד תום החודש של הזריקה השלישית ואז הגוף נרגע(נשארו הכאבים "הרגילים"), הפריחה האיומה נעלמה אבל נשארה במינון נמוך עם גרוד נוראי!!! כל התקופה הזאת לקחתי משככי כאבים בכמויות אדירות, עושה בדיקות דם(רמת הזיהום הדלקת גבוה מאד עדיין), והרופאה אמרה שכשהבדיקות יראו שהמצב חזר לנורמלי(יחסית כמובן), נתחיל תרופה ביולוגית אחרת. עלי לציין שהיא הזדעזעה ממצבי וטענה שממאות המטופלים שלה בסימפוני שאני היחידה שהגיבה כך , כולם הראו הטבה. אני מבולבלת לחלוטין ובעיקר כואבת!!! לא יודעת יותר למי לפנות ובעיקר מה יש לי!!! איך יתכן שכל רופא מאבחן אחרת ומציע טיפול אחר שיתכן אפילו שמזיק לי!! אשמח לכל מידע הארה... תודה

שלום רב, התופעות בעור הופיעו לפני הממצאים בפרקים ולכן רופא העור לא ידע עליהם. הראומטולוגית ת קישרה את הממצאים בעור לכאבי הפרקים ונתנה תרופה מתאימה . הטיפול צריך להיות משולב של רופא פרקים ורופא עור.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה