ד"ר יקר שלום

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

25/02/2010 | 18:07 | מאת: מיכל

נקבע לי תור לתיקון הטבעת וזאת לאחר שניסיון לבצע תיקון בהרדמה מקומית לא צלח. קראתי מאמר שלך לגבי ניתוחים חוזרים יש לי לבטים וחששות ואבקש לשאול אותך מס' שאלות: 1. האם זה נחשב לניתוח כביכול חדש? כלומר ההליך הוא אותו הדבר כמו ניתוח בפעם הראשונה רק שיש סיכויים גבוהים לסבוכים? 2. האם הניתוח נחשב למסובך והאם צריך זונדה לאחר הניתוח? 3. אם במהלך הניתוח יתברר שהטבעת אינה תקינה. רצוי שתהיה טבעת תקינה בהישג יד? סליחה על אורך ההודעה. בברכה

שלום מיכל לגבי הניתוח שאת אמורה לעבור, כלומר חיבור מחדש של הפורט אין צורך באישור מיוחד, הניתוח אינו מסובך מאוד במידה וצינור הטבעת עדיין מחובר לטבעת. במידה והוא מנותק ומונח בבטן אז יש צורך גם בלפרוסקופיה בניתוח להוציא אותו ולחברו מחדש. אין צורך בזונדה אחרי הניתוח. אנחנו לא נוגעים בטבעת אלא בפורט ויש לנו פורט להחלפה עם צריך. המאמר שלי מדבר על ניתוחים חוזרים שמחליפים ניתוח קיים לדוגמא הוצאת הטבעת ושרוול קיבה במקום. זה דורש הליך כמו ניתוח חדש ואישור מחדש. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר