תודה.

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

07/01/2010 | 13:36 | מאת: הילה

לדר ניסים גרון תודה עבור תשובתך לשאלתי. האם תוכל להסביר לי למה התכוונת ניתוח לא פשוט . אני עברתי ניתוח טבעת עם סיכות על ידי פתיחת בטן בזמנו לא היה עוד שישוש עם הלפרסקופיה. הייתי רוצה לדעת האם דרך קופת חולים מכבי אוכל לעבור את הניתוח להוצאת הטבעת,והאם במהלך אותו ניתוח אוכל לעבור ניתוח מעקף קיבה כמו שהצעת,מדוע לא מומלץ ניתוח שרוול לאחר ניתוח טבעת . אני חוששת שאעלה שוב במשקל אם לא אעבור ניתוח שיעזור לי,כי אני עדיין אוהבת לאכול רק לא יכולה,אודה לך על תשובתך,.

שלום רב, אחרי ניתוח מהסוג שאת עברת נוצרות הדבקויות רבות בבטן במיוחד באזור הקיבה. הדבקויות בין הכבד לקיבה ודופן הבטן. הדבר גורם לכל ניתוח שיהיה אחריו להיות מורכב עם פוטנציאל לסיבוכים כמו פגיעה בכבד, דימום, פגיעה בקיבה, וסיכוי גדול לדלף הרבה יותר מאשר בניתוח ראשוני. (בניתוח מעקף ראשוני יש כ 2% סיכוי לדלף). במידה ויש דלף יש סכנה לדלקת קשה בבטן עם צורך באישוז ממושך לטיפול עד שבועות רבים. מדובר בסיכון ממשי ולכן צריך לחשוב היטב לפני כל התערבות כירוגית נוספת. לא מומלץ ניתוח שרוול כי אחוז הסיבוכים בו אחרי ניתוח טבעת מהסוג שעברת הרבה יותר גבוה. את תוכלי לעבור אותו דרך מכבי אבל הייתי ממליץ רק בבית חולים ציבורי אצל כירורג עם ניסיון בניתוחים אלו. בברכה דר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר