שרוול קיבה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

17/12/2009 | 19:37 | מאת: משוורלת עתידית

ד"ר שלום, קראתי עכשיו בחדשות על מישהי שנפטרה כתוצאה מהניתוח.האם הסיבוך שלה זה מה שנקרא בשפה המקצועית דלף?קראתי שהאוכל דלף החוצה וגרם לזיהום.איך בדיוק? כידוע לי אחרי הניתוח לא אוכלים כל כך מהר. כיצד זה קרה לה?האם לא עלו על כך בצילום קיבה שלאחר הניתוח. אני מאוד חוששת כי אני צריכה להתנתח באסותא.אשמח לתשובתך.

שלום רב, לצערי הרב אכן אירוע טרגי וקשה בעקבות ניתוח קיצור קיבה. אין לי פרטים אחרים על המקרה מעבר למה שפורסם באינטרנט. ממה שקראתי נראה שהסיבוך שלה אכן היה דלף מהקיבה.הזיהום נגרם מתוכן ונוזלי הקיבה שיוצאים לחלל הבטן בלי קשר בהכרח לאוכל. חשוב במקרים שקורה דלף לזהות מהר והתחיל טיפול מוקדם ככל האפשר ואז גם יותר סיכוי להציל את החולה. לא יודעים כיצד הדל קורה. ישנם כירורגים ואני ביניהם שתופרים את קו הסיכות בחלק העליון כדי להפחית את הסכנה לדלף. הצילום יכול לגלות רק חלק מהמקרים וינו מדויק באבחון. חשוב בעיקר המצב הקליני של החולה וההשגחה הצמודה של הצוות המנתח. החששות שלך ברורים וטבעיים. אני רוצה להדגיש שמקרים של דלף הם נדירים, רק כ 1% מהמקרים ועדיין 99 חולים מתוך 100 הכל עובר בשלום.בית חולים אסותא הינו מקום בטוח לטיפול בניתוחים מסוג זה. נעשו בו כבר מאות מקרים בצורה טובה ובטוחה.הניתוח לטיפול בהשמנה הינם ניתוחים שבאים לשפר את בריאות המטופל ולטפל במחלות הקשורות בהשמנה כמו יתר לחץ דם וסוכרת וכו'. מי שנמצא בקריטריונים לניתוח, הניתוח משפר את בריאותו, איכות חייו ומאריך חיים. בהצלחה דר' נסים גרון

18/12/2009 | 12:50 | מאת: שרה

הבעיה זהו שלאחר הניתוח - אין כתובת מוסמכת רק עובדת סוציאלית מקסימה בשם ענת. והמקרה באסותא רק משקף את זה. ואני אומרת את זה בתור אחת שעברה את הניתוח באסותא חיפה לפני שנה. שרה

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר