שאלה בנוגע לדלף-כמה שאלות

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

08/11/2009 | 22:14 | מאת: נעמה

ד"ר ענית פה למישהי על עניין הדלף, האם זה קורה הרבה בניתוח שרוול? אם כן,זה מסוכן למנותח? כיצד אתם מטפלים במנותח כשקורה דבר כזה? האם יש הנחיות חדשות עם מנותחים בגלל כל נושא שפעת החזירים? בקיצור,האם הניתוח הזה בטוח.

שלום רב, בכל ניתוח יש סכנה לסיבוכים מסוימים. שכיחות הדלף בניתוח שרוול קיבה למי שלא עבר ניתוח קודם בקיבה מגיע ל כ 1%. אם מאבחנים את הדלף בזמן ומטפלים בו אז ניתן להפחית את הסכנה למטופל. בעיקרון הטיפול יכול להיות צום, עירוי נוזלים ומתן כלכלה דרך הוריד, אנטיביוטיקה וניקוז. הטיפול יכול להמשך גם מס' שבועות עד סגירת הדלף. לפעמים יש צורך בניתוח חוזר. לפעמים יש מצבים שדורשים טיפול מורכב יותר, תלוי בהרבה גורמים ובמקום הדלף.הניתוח באופן כללי נחשב לדי בטוח ואחוז הסיבוכים קטן יחסית. אין הנחיות שונות לגבי שפעת חזירים. כמובן שלא מנתחים מי שחולה בשפעת כלשהי עד להחלמה. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר