שרוול-השלכות רחוקות טווח (בטיחות)

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

31/10/2009 | 20:48 | מאת: טובה

אני מבינה ששרוול כניתוח עומד בפני עצמו מבוצע שנים ספורות בלבד. אני מניחה שכשאומרים שאין נסיון ארוך טווך לגביו הכוונה לעניין היציבות של הירידה במשקל (והשמירה על נפח קיבה קטן) ולא לעניין בטיחות הניתוח. הרי ניתוח שרוול היה חלק ממעקף תרסריון זמן רב - כך שאפשר לדעת אם לאורך זמן סילךוק 75%-85?\? מהקיבה גורם לבעיות רפואיות. כמו כן אני מניחה שהיו אנשים שאיבדו חלקיי קיבה ניכרים בשל תאונה או סרטן. שאלתי- האם יש סכנות בריאותיות בחיים עם קיבה קטנה כל כך לאורך שנים? חבר טוב של הורי איבד חלק ניכר מקיבתו בשל תאונה וחי יפה עם חלק מהקיבה עשרות שנים. אבל עכשיו הוא חלה בסרטן. האם יצליח לקבל תזונה הולמת במצבו עם קיבה קטנה כל כך? בקיצור באם ניתוח השרוול שלי יעבור בלי בעיות- האם יתכנו בעיות בריאותיות בשל הניתוח (לא עליה במשקל אלא אחרות) עוד עשר עשרים שנה?

שלום רב, כפי שציינת הבעיות הן בנושא אפשרות של עליה במשקל. לא צפויות בעיות בטיחותיות כפי שהגדרת. אין מחלות או בעיות בריאותיות שנוצרות מהחיים עם קיבה צרה יותר למעט פגיעה בספיגה אולי של מרכיבים שונים במזון. על זה ניתן להתגבר בקלות על ידי לקיחה של ויטמינים ותוספי מזון. הקיבה שנשארת מספיקה לתת תזונה הולמת גם במחלות או בהריון. הספיגה של המזון בגוף לא משתנה ואם יש צורך ניתן להעשיר את המזון בקלוריות או בחלבונים. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר