מדוע הינך נגד ניתוחיי טבעת

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

10/10/2009 | 20:02 | מאת: טובה

מקריאה אחורה של תשובותיך ברור שהינך נגד ניתוחיי טבעת- עד כדי כך שהמלצת למשיהי שכבר קבעה ניתוח לטבעת לשקול מחדש. מדוע? האם הדבר מבוסס על נסיונך האישי או על מחקרים חדשים מדעיים? האם זו דעתך האישית או ששאר המנתחים הבריאטרים שותפים לה? ולשאלה נוספת- כמה פעמים בשנה שומעים על אנשים שמתו אחרי ניתוח בריארטרי. בדרך כלל לא מפורסם סוג הניתוח שעברו (כותבים בעיתון "קיצור קיבה) . האם הינך יודע מה הניתוח שבו בארץ (לא סטאטיסטיקה כללית אלא מקומית) מתו הכי הרבה אנשים?

שלום רב טובה, אני שמח שאת מתענינת וקוראת את תשובותי. אני חושב שהיום ניתוח שרוול קיבה טוב יותר מניתוח טבעת בכל המובנים ולכן אני ממליץ לאנשים שמתאימים לעבור ניתוח שרוול קיבה ולא טבעת. קיים כמובן ניתוח מעקף קיבה שהינו ניתוח מצוין לאלה שמתאימים ומוכנים לקחת רמה גבוהה יותר של סיכונים.בעבר לפני קיום ניתוח השרוול ולפני שניתוח מעקף קיבה היה זמין בצורה נרחבת, ניתוח הטבעת היה כמעט האפשרות היחידה. עם חלוף השנים והצטברות הניסיון בישראל ובאירופה, התברר שיש לניתוח אחוז גבוה של ניתוחים חוזרים להסרת הטבעת בגלל ארוזיה, החלקה ואי סבילות לטבעת ובנוסף גם אחוז גבוהה של כישלונות עם הטבעת.היום מעטים הכירורגים בארץ שעושים טבעת. הרוב עברו לשרוול ולמעקף קיבה. איכות החיים אחרי ניתוח שרוול טובה בהרבה מאשר אחרי ניתוח טבעת. הירידה במשקל טובה באותה מידה לפחות ושביעות רצון החולים גבוהה בהרבה. יש היום כבר הרבה חולים שהייתה להם טבעת שהוצאה וכעת יש להם שרוול והם תומכים בנאמר. כשלון הטבעת והניסיון איתה לאורך שנים פורסם במאמרים רבים. הניסיון עם השרוול לצערי עדיין קצר. לגבי תמותה אני לא חשוף למספרים אלא למה שמפורסם בספרות המדעית. אין לי מידע מקומי בנושא כי לא כולם מפרסמים את ניסיונם. אני מניח שמידע כזה קיים במשרד הבריאות. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר