שרוול או מעקף?

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

16/09/2009 | 20:25 | מאת: טובה

אני בת 45, BMI בערך 45 (מתאים!), בריאה לחלוטין, ללא בולמוסי אכילה , ללא נישנושים, וללא משיכה מיוחדת למתוקים. הייתי בפגישה לפני ניתוח עם ד"ר בגלייבטר בירושלים על מנת לבחור ניתוח, וכשאמרתי לו שאני מעדיפה שרוול, הוא שאל מדוע איני שוקלת מעקף קיבה ( הוא הודה שניתוח טבעת אינו אופטימלי). למרות שהוא אמר שניתוח שרוול הוא מצויין, בתשובה לשאלתי הוא אמר שבכל זאת מעקף קיבה נחשב בארה"ה ל GOLDEN STANDARD בעיקר כי יש איתו נסיון טוב למשך שנים. בסוף ההחלטה תהיה שלי. האם יש סיבה להעדיף מעקף? אני מעדיפה שרוול בשל הסיכונים הנמוכים (מעט) יותר ובשל העובדה שבניתוח זה יש פחות (או בכלל לא) חסרים תזונתיים. מה דעתך?

שלום , אני חושב שאני מסכים עם שניכם... אומנם ניתוח מעקף קיבה הינו ניתוח הבחירה בארה"ב ועם השרוול הניסיון עדיין מועט יחסית כ 4 שנים, אבל לפי התאור שלך יש סיכוי יותר מטוב שתהני מניתוח שרוול עם פחות סיבוכים כפי שאמרת. במידה ומסיבה כלשהי הניתוח יכשל אפשר אחר כך תמיד לעשות מעקף. בהצלחה חג שמח ושנה טובה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר