ניתוח חוזר?

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

12/08/2009 | 15:32 | מאת: רבקה

שלום ד"ר גרון ניסים אני בת 42 . לפני כ 10 שנים עברתי ניתוח srvg, שקלתי 123 ק"ג שהתפרסו על 172 ס"מ. לאחר הניתוח ירדתי כ - 45 ק"ג. עם השנים עליתי וירדתי והתיצבתי על 100 ק"ג. לפני כשנה וחצי התפרץ אצלי דיסק מותני ועברתי ניתוח. מאז אני רק עולה במשקל, כיום אני כבר 120 ק"ג, אין לי כל הגבלת אכילה, מעולם לא הקאתי אחר הניתוח בגלל אכילה מהירה, לעיתים אני סובלת מכאבים בקיבה. בבדיקת גסטרוסקופיה נמצא הכל תקין. אני שוב שמנה, מוגבלת וגם הנפש לא משהו.... סובלת מאוד מעצירויות. הוברר לי שאין אפשרות לניתוח שרוול לאחר ניתוח srvg, אני אמורה לעבור צילום קיבה ותריסריון לבדיקת גודל הפאוץ'. האם ניתוח נוסף מומלץ? מעקף קיבה או מעקב קיבה ותריסריון? תודה על תשובתך

שלום רב, אני לא עושה מעקפי תריסריון. אני חושב שהתוצאות שלנו עם מעקף קיבה אחרי SRVG טובות מאוד ומצדיקות ניתוח זה. כמובן שצריך לדעת שזה ניתוח מורכב וקשה עם אחוז סיבוכים גבוה יחסית ודורש מיומנות ונסיון גבוהים. חשוב להנתח רק על ידי כירורג מנוסה בתחום. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר