מתלבט לגבי ניתוח

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

12/07/2009 | 12:02 | מאת: bigjack

שלום דוקטור. אני בן 45 192 סמ' 195 קג' סובל מאסטמה. אני אחרי שני ניתוחי טבעת...הראשון ב-2001 עם הצלחה וירידה גדולה עד שהטבעת זזה והוחלפה לפני כ-3 שנים בטבעת אחרת אצל מנתח אחר ועם השנייה בכלל לא היתה הצלחה....נהפוכו, המשקל רק הלך וחזר עם ריבית. לאחרונה אחרי כמה נסיונות לסגירה התברר שהטבעת דולפת וצריך להחליפה. אישית אני כבר מיואש מהטבעת ולא רוצה לנסות בפעם השלישית. רציתי לדעת מה עדיף ומומלץ יותר מבין שלושת הניתוחים האחרים שנפוצים היום? שרוול הקיבה, מעקף הקיבה ו\או מעקף התרסריון. תודה

שלום לך, הרבה תלוי בהרגלי האכילה שלך. העובדה שניתוח טבעת עבד אצלך טוב מרמזת שמספיק אולי ניתוח שרוול קיבה. מצד שני לפעמים גם זה לא מספיק...אני באופן אישי לא ממליץ על ניתוחי מעקף תריסריון. אני חושב שההתלבטות צריכה להיות בין מעקף קיבה לשרוול תלוי במידת הסיכון שתרצה לקחת. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר