מעקף קיבה או מעקף תריסריון

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

04/07/2009 | 20:55 | מאת: יוחאי תבור

שלום ד"ר, אני מתלבט קשות האם לבצע מעקף קיבה או מעקף תריסריון. חיפשתי בגוגל DUODENAL SWITCH INFORMATION ZONE והגעתי לאתר העוסק במעקף תריסריון : http://www.duodenalswitch.com/ באופן כללי הרושם שקיבלתי הוא שמעקף תריסריון הוא הניתוח בעל שיעור הכי נמוך עליה חוזרת במשקל. מה שמדאיג אותי לגביו הוא איכות החיים אחריו. לפיכך, ברצוני להתייעץ איתך, בהקשר של מעקף תריסריון, לגבי הידע שנצבר עד כה בספרות המקצועית בנושאים הללו : 1. לגבי היציאות התכופות והשלשולים - האם הרוב המכריע של המנותחים - סובל מכך ? 2. לגבי חוסרים תזונתיים - האם הרוב המכריע של המנותחים - סובל מכך ? 3. לאחר מעקב בספרות של כ-30 שנה - האם בגיל הזקנה ניכרת השפעה לרעה, כתוצאה מ-2 הסעיפים הנ"ל, על המנותחים בו ? תודה מקרב לב.

שלום יוחאי, אני אישית לא עושה מעקף תריסריון מאחר שאני חושב שברוב המקרים מעקב קיבה נותן תוצאות טובות כמעט באותה מידה ועם הרבה פחות סיבוכים. גם עם מעקף קיבה יש תוצאות טובות לאורך שנים רבות. היחידי בארץ שמבצע ניתוחים אלה ( או הכמעט יחידי) הוא דר' אנדריי קידר מבית חולים הדסה עין כרם. אני בטוח שתמצא אותו באחד הפורומים והוא ידע לענות לך טוב יותר. בברכה דר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר