מדוע מבצעים ניתוח מעקף תריסריון רק בירושלים ?

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

19/02/2009 | 10:06 | מאת: שלומית

מכל מה שקראתי זה הניתוח שהכי יכול להתאים לי והבנתי שהוא מבוצע רק בירושלים הייתי רוצה מאד לדעת מה הסיבה.

שלום רב, הסיבה לכך שזהו ניתוח מורכב עם עקומת למידה ארוכה ופוטנציאל לסיבוכים ניתוחיים ומטבולים.כירורגים אחרים לא עושים אותו כי לא למדו לעשות אותו או הם חושבים שיש לו מקום רק במקרים קיצוניים ולכן עדיף שמקום אחד ירכוש את הניסיון המתאים. אני אישית חושב שזה ניתוח יותר מורכב ממה שמרבית החולים צריכים ואני חושב שהניתוחים האחרים הקיימים נותנים מענה טוב. אני לא לומד לבצע את הניתוח כי דרוש הרבה זמן ומאמץ ולא יהיו מספיק חולים לרכוש את הניסיון הדרוש לבצע את הניתוח בצורה בטוחה. מציע לך לשקול חלופות אחרות שקיימות. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר