כליה מושתלת, EILIAL CONDUIT, ואבן גדולה בכיס מרה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

08/02/2009 | 12:18 | מאת: טל

שלום רב דר' גירון!! מה שלומך??? להזכירך , הגעתי אליך מאיזור המרכז לאסותא חיפה, להתייעצות בנוגע לאפשרות לניתוח כיס מרה. הסיפור נמשך במספר התייעצות שערכתי עם כירורג כללי, נפרולוג וכירורג השתלות איברים. הכירורג טוען שכדאי להוציא את כיס המרה, וזאת כדי למנוע סיבוכים בעתיד, אשר יקשו על פעולת הכריתה הבלתי נמנעת. לעומת זאת, הנפרולוג טוען שממש לא כדאי לגעת וזאתי מפאת העובדה שהאבן התגלתה באופן אקראי וללא סימני מצוקה ותלונות מצידי. כירורג השתלות טוען שכריתת כיס המרה אינה מהווה סיכון לכליה המושתלת, ואם צריך אז מבצעים את הניתוח. נותרה לי עוד התייעצות אחת עם כירורג נוסף מומחה לתחום השתלות איברים, כדי להחליט מה לעשות. אני מעט בדילמה כי מבחינתי כולם צודקים, אך ההגיון שלי אומר שכן כדאי לנתח, וזאת באמת על מנת למנוע סיבוך דלקתי שעלול להתפתח, מה שמקשה על תהליך הניתוחי, וכמובן על ההשתלה. מאד לא פשוט לשרוד לאחר ניתוח כשהחולה במצב פיזי ירוד. בכבוד רב ותודה!!!! טל

שלום רב, אני עדיין חושב שכרגע לא כדאי לנתח כל זמן שאת אינך חשה בסימפטומים כלשהם. אני חושב שיש סיכון גבוה יותר בניתוח ויש סיכוי שלא תזדקקי לא בעתיד. בברכה ובהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר