8 שנים לאחר ניתוח טבעת

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

20/12/2008 | 23:04 | מאת: חונא

אני בחורה בת 28, עברתי ניתוח טבעת בקיבה לפני 8 שנים, הורדתי 45 קילו מהמשקל שלי. לאחר הניתוח סבלתי מעצירות קשה מאוד והיו לי פצעים וטחורים, בגלל שאני אוכלת מעט מאוד הבעיה הפכה לכרונית ועד היום אני נעזרת במשלשלים, אני יודעת טוב מאוד איזה בעיות צפויות לי בעקבות עובדה זו. בנוסף לזה אני מתקשה מאוד באכילה, מרגישה חומציות רבה בקיבה, קשה עם מאכלים מלוחים וטוב עם מתוק. אני רוצה לשמור על הבריאות שלי, ולא רוצה שמצבי יתדרדר בהמשך בעקבות הניתוח. לפני שבוע היו לי כאבים קשים מאוד בפי הטבעת עקב עצירות קשה, קיבלתי טיפול במשחות ובתרופות אשר עוזרים לאותם כאבים שלי טחורים, למשך שבוע לא תפקדתי בשום דבר עקב הכאבים. אני מקווה שמסרתי תמונה משקפת על מצבי, שאלתי העיקרית היא: אם אני מוציאה את הטבעת ושומרת על תזונה בריאה ומסודרת זה יעזור לי לפתור את בעית העצירות ולעשות "גמילה" מהמשלשלים? תודה רבה על ההקשבה ועל ההתייחסות

שלום חונא, הבעייה שאת מציגה היא קשה. הוצאת הטבעת עשויה לגרום לך לעלות במשקל חזרה ואלי אף יותר ולכן אני לא ממליץ להוציא את הטבעת. את צריכה להעזר בדיאטנית לבחור תזונה נכונה שמכילה גם סיבים תזונתיים. קיימים היום תכשירים טבעיים שמכילים כמות רבה של סיבים תזונתיים שעוזרים לנושא ההעצירות והטחורים, כמו קונסיל, שניתן לרכוש בבית מרקחת ללא מרשם. אין שום בטחון שהוצאת הטבעת תשנה את ההרגלים שלך ותעזור לך לפתור את העצירות. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר