שאלה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

02/11/2008 | 15:54 | מאת: שיר שיר

שמי שיר אני בת 36 שוקלת 140 ק"ג גובהי 1.61 לפני כ 8 שנים עברתי ניתוח קיצור קיבה שפתחו לי את הבטן עם טבעת וקליפסים. הייתי מאושפזת כ 3 חודשים בבית חולים אחרי הניתוח עקב זיהומים ובצקות מסביב לטבעת. מהיום שנכנסתי לניתוח ועד היום לא ירדתי בכלל. אני סובלת מבלוטת התריס כמובן שאני עם כדורים. האם אני יכולה לגשת לניתוח כזה גם שיש לי בעיה של בלוטת התריס?? מה קריטריונים לקבל ניתוח כזה?

שלום שיר, מבחינת קריטריונים את עומדת בקריטריונים לניתוח. הבעייה שאצלך מדובר בניתוח חוזר לאחר ניתוח מורכב שהסתבך, וזה אומר יותר סכנה לסיבוכים. את צריכה להתייעץ עם כירורג מומחה שעוסק בניתוחים חוזרים ושמוע בצורה מפורטת על הניתוחים שקיימים עכשיו ועל כל מה שכרוך בזה.במידה ותפקוד בלוטת התריס מאוזן אז זה לא צריך להפריע לניתוח. בהצלחה דר' נסים גרון

15/11/2008 | 18:16 | מאת: טל

שלום רב דר' גרון. אני בחורה בגיל 38 עם רקע רפואי עשיר. לפני כמספר שנים התגלתה אצלי בבדיקת אולטרא סאונד, "בוץ" {לדברי הצוות הרפואי}. לאחרונה שוב ובאופן אקראי, בבדיקת אולטרא סאונד הפעם אבן גדולה. בעיקרון אני מתכננת לפנות אליך כדי להתייעצות, אך האם לדעתך עקרונית, יש מקום לשקול עם רקע כה עשיר, אפשרות לכריתת מרה, או הוצאת אבן? שמעתי שיש אפשרות גם לנקז ושיטת נוטס. מהי דעתך? בכבוד רב ותודה מראש. טל

15/11/2008 | 18:16 | מאת: טל

שלום רב דר' גרון. אני בחורה בגיל 38 עם רקע רפואי עשיר. לפני כמספר שנים התגלתה אצלי בבדיקת אולטרא סאונד, "בוץ" {לדברי הצוות הרפואי}. לאחרונה שוב ובאופן אקראי, בבדיקת אולטרא סאונד הפעם אבן גדולה. בעיקרון אני מתכננת לפנות אליך כדי להתייעצות, אך האם לדעתך עקרונית, יש מקום לשקול עם רקע כה עשיר, אפשרות לכריתת מרה, או הוצאת אבן? שמעתי שיש אפשרות גם לנקז ושיטת נוטס. מהי דעתך? בכבוד רב ותודה מראש. טל

שלום טל, חשוב לדעת מה זה "רקע רפואי עשיר" ההחלטה לגבי ניתוח מושפעת בין היתר מהסיכון שמהווה הניתוח. באוםן עקרוני נוכחות אבנים בכיס מרה שהתגלו באופן אקראי וללא שום תלונות או סימפטומים הקשורים לכיס מרה אינם מחייבים ניתוח. במיוחד אם קיים סיכון ניתוחי מוגבר. האופציה היחידה בעיני אם מחליטים לעשות משהו זה לכרות את כיס המרה ולהוציאו בגישה לפרוסקופית. לא מוציאים את האבן לבד. ניקוז עושים רק כאשר יש דלקת קשה ואי אפשר לנתח. נוטס זה כרגע משהו בחיתולים, לדעתי רק גימיק ואין לו נכון להיום יתרון כלשהו על הוצאת כיס מרה בלאפרוסקופיה רגילה. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר